Valkosipulietanat.
En ikipäivänä olis uskonu mut valkosipulietanoista on tullu meiän suurin herkku. Keväällä käytiin kaksin ravintolassa syömässä ja pitkään mietittiin alkupaloja. Mietittiin että uskalletaanko tilata etanapannu- mitä jos kumpikaan ei tykkää niistä? Heittäydyttiin kumminkin uuden äärelle ja tilattiin alkupalaksi etanapannu. Kuin pikkulapset konsanaan yhtä aikaa ekat etanat suuhun laitettiin ja sitten se olikin menoa, miltei kinastelu tuli siitä kumpi saa syödä enemmän.
Tuon kokemuksen jälkeen mielessä on ollut ostaa kotiin etanapannut ja kokeilla tehdä niitä ite. Viime viikonloppuna tuo hetki viimein koitti, pannut ostettiin ja kaikki ainekset. Pientä ennakkoluuloa molemmilla oli siitä että tulisiko niistä oikeasti läheskään yhtä hyviä kuin ravintolassa. Päädyttiin ostamaan myös muutamat valmis etanat.
Ennakkoluulo oli turha sillä omatekemänäkin saatiin aikaiseksi taivaallinen makuelämys ja maukas herkku. Aivan varmasti tullaan jatkossakin silloin tällöin herkuttelemaan ja pannuja käyttämään.
Tässä ohje jolla ei voi kuin onnistua:
24kpl etanoita
100g suolaista voita
vajaa ruokalusikallinen valkosipulimurskaa
1/2dl hienonnettua persiljaa
1/2dl raastettua parmesaania
vaaleaa leipää
Valuta etanat lävikössä ja laita pannuihin.
Sekoita voihin kaikki mausteet.
Nosta teelusikalla nokare jokaisen etanan päälle.
Paista uunissa 250 asteessa n.10min.
Nauti vaalean leivän/patongin kanssa.
Kivaa tiistaita!
*anna*
Mulla ois pihalla sulle lehtokotiloita iso kasa 😂
VastaaPoistaHahahaha 😂😂😂😂
VastaaPoista